Hirdetések

NAGYBÖJT 5. VASÁRNAPJA

(március 18.)

   1./ A mai perselyadományainkkal a szentföldi keresztényeket támogatjuk.
A fél 12-kor kezdődő szentmisén a 2000-ben alakult szegedi Vox Nova Kórus énekel, amit hálásan köszönünk, s Isten bőséges áldását kívánjuk számukra.

   2./ Hétfőn Szent József ünnepén az esti szentmise után a Szent József litániát imádkozzuk, – majd a plébánia hittantermében fél 8-kor kezdődik a képviselőtestület soron következő ülése.

   3./ A Verbita imaközösség a Jézus Szíve kápolnában kedden du. 5 órakor tartja összejövetelét.

   4./ Szerdán délelőtt a Jó Pásztor Óvodában az óvodába készülőknek és szüleiknek nyílt napot tartanak.
Este 7 órától az érsekség díszudvarán - az egyetemi lelkészség szervezésében – ún. „QR-kódos” ifjúsági keresztút lesz.

   5./ Pénteken (itt a Bazilikában)

 • de. 9 órakor a Bazilika Mária kápolnájában a Mária Légió közösség március hava szentmiséje és összejövetele,
  fél 11-től pedig az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium nagyböjti lelki napjának szentmiséje lesz.
 • az este háromnegyed 6-kor kezdődő keresztúti ájtatosság imádságait ezen a héten a Fertálymesteri Testület tagjai végzik.
 • A keresztút utáni szentmisével (fél 7-kor) megkezdődik az egri egyházközségek nagyböjti közös lelkigyakorlata, amelyet Szántó József apát, főesperes, a jászberényi Nagyboldogasszony templom plébánosa fog vezetni.
  A lelkigyakorlatos szentmisék előtt 6 órától szombaton a rózsafüzér, vasárnap pedig a vesperás közös imádkozására hívjuk a Kedves Testvéreket.

   6./ Szombaton

 • 9 órától a hittanosoknak nagyböjti játszóház lesz a plébánia hittantermében.
 • 10 órakor indul a Szent Antal templomtól az Eged hegyre a városi keresztút.
 • a Bazilikában pedig ezen a napon elkezdődik a húsvétig tartó gyóntatás, amikor minden nap de. 8 és 12 óra között gyónási lehetőséget biztosítunk.
 • A Bogácsról és Szomolyáról érkező papi hivatásokért felajánlott gyalogos zarándoklat záró szentmiséje a ciszterci templomban este 6 órakor kezdődik.

   7./ (Egy hét múlva) Virágvasárnapon:

 • a fél 9-es diákmiséhez kapcsolódva lesz az elsőáldozásra és bérmálkozásra készülők kiválasztási szertartása és a Szent Imre Katolikus Ált. Iskola diákjainak passiójátéka.
 • Az egri egyházközségeink fiataljait Érsek Atya a 10 órakor kezdődő, BARKASZENTELÉSSEL egybekapcsolt szentmisére hívja. Itt végzi el a húsvéti liturgiában a beavató szentségekben részesülők kiválasztási szertartását is.

   8./ Az idén is szeretnénk a SZENTSÍRT a Kedves Testvérek által hozott szálas és cserepes virággal díszíteni. Aki szívesen csatlakozna a "hozz egy szál virágot Jézus sírjára" kezdeményezéshez, az a sekrestyében jelezze az általa hozandó virág fajtáját és mennyiségét.