Hirdetések

AZ ÉVKÖZI IDŐ 2. VASÁRNAPJA

(január 20.)

   1./ Ma az elvándorlók és menekültek világnapján Anyaszentegyházunk azért imádkozik, hogy senki ne kényszerüljön hazáját elhagyni, hanem szülőföldjén békében élhessen.

   2./ A mai vasárnappal elkezdődik az ökumenikus imahét, amelynek első napját (a mait) mindenki a saját templomában/imaházában tartja meg. A Bazilikában ez az esti szentmise keretében lesz. Majd hétfőn (január 21-én) du. 5 órára a református templomba megyünk, ahol Ficzek László helynök úr fogja a prédikációt mondani. A további helyszínekről és az igehirdetőkről a hirdetőtáblán tudunk tájékozódni.
A Bazilikában a kedd és szombat esti imaóra utáni agapéhoz sütemény-felajánlásokat örömmel elfogadunk és tisztelettel kérünk.

   3./ Hétfőn:

  • du. 4 órakor Ócsvár Géza ciszterci festőművész születésének 110. évfordulójára emlékkiállítás nyílik az Agria Park Galériában.
  • este fél 8-kor pedig Egyházközségünk Képviselőtestülete a plébánia közösségi termében megtartja az ez évi első, a számadást-költségvetést megtárgyaló és az egyházközségi farsangi bált előkészítő ülését.
• •

   4./ A Katolikus Ifjúsági Világtalálkozót az idén Panamában rendezik meg, amelyen egyházmegyénket 2 fiatal képviseli. Az ottani eseményekbe a magyar fiatalok szombaton - a Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottsága által szervezett budapesti - az FTC Arénában tartott egész napos program által tudnak bekapcsolódni.

   5./ Közeledik az iskolaválasztás időszaka, ezért a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola szeretettel várja a leendő elsős osztályos tanulókat és szüleiket, az iskolai nyílt napra és szülői fórumra, amelyet március 2-án, szombaton 9 órától tartanak.