Hirdetések

ÉVKÖZI 20. VASÁRNAP

Szent István király ünnepe

(augusztus 20.)

   1./ Ma - Szent István király ünnepén - a hagyományoknak megfelelően du. 5-kor -Érsek Atya vezetésével- a Bazilikában lesz a hevesi gazdák által felajánlott, az Egri Malom által térítésmentesen őrölt, a Hesi Kft által sütött kenyerek megáldásával egybekapcsolt városi ünnepi szentmise, amelyre mindenkit szeretettel hívunk. -- A szentmise után az érsekség díszudvarában Szent István szobrának megáldása, majd a plébánián a Böjte Csaba gyermekotthonából Egerben nyaraló gyermekek búcsúztatása lesz.

   2./ A mai napon szeretettel emlékezünk Mester István pápai prelátusra, aki 100 évvel ezelőtt, 1917. aug. 20-án, Kassán született, és 1984-ben bekövetkezett halálakor a Vatikánban temették el, majd az egri székesegyház altemplomában helyezték örök nyugalomra. Pappászentelése után volt plébános, aulista, szemináriumi tanár, tábori lelkész, Rómában tanuló ösztöndíjas, a Zsinati Kongregáció munkatársa, a Pápai Magyar Intézet vicerektora, a Római Szent István Alapítvány/Zarándokház másokkal együtt létrehozója. Nyugodjék békében!

   3./ Hétfőn (aug. 21-én)

  • a Nagyboldogasszony plébánián (a barátok templomában) 10 órától egyházmegyei szentségimádási nap lesz. 11 órától a Lajosvárosi plébánia hívei, 12 órától a Bazilikába járók, 13 órától a Kisboldogasszony egyházközséghez tartozók, 14 órától a Jézus Szíve plébánia hívei, 15 órától a Servita templomba járók imaórája lesz. A szentségimádás az esti szentmisével ér véget.
  • Egyházközségünk képviselőtestülete a plébánia közösségi termében este fél 8-kor tartja soron következő összejövetelét, amelyre a testület tagjait szeretettel hívjuk és várjuk.

   4./ Kedden du. 5 órakor a Verbita Imaközösség tartja imaóráját a Jézus Szíve kápolnában, amelyre szeretettel hív minden velük együtt imádkozni szándékozót.

   5./ Csütörtökön (Szent Bertalan apostol ünnepén) a Bazilikában: 9-13 óra között az egyházmegye katolikus oktatási intézményeinek tanévnyitó szakmai napja lesz, amelyre közel 1800 pedagógust várunk. Ezért ebben az időben a Bazilika turisták számára nem lesz látogatható.

   6./ A következő vasárnap (aug. 27-én) 2 templombúcsú lesz Egerben:

  • A délelőtt 11 órakor kezdődő szentmisével ünneplik a Lajosvárosi-plébániatemplom búcsúját, ahol a körmenet után az egyházközség tagjai a jelenlévőket agapéra is várják.
  • Délután 4 órakor kezdődik a Rókus kápolna búcsúja, amely Eger Város fogadalmi búcsúünnepe a több mint 300 évvel ezelőtti pestisjárvány elmúltáért.

   7./ Szeptember 8-án (Kisboldogasszony ünnepén) Mátraverebély Szentkútra (1800 forint költséggel) autóbuszos zarándoklat indul. A 11 órakor kezdődő búcsúi szentmisét Palánki Ferenc a Debrecen-nyíregyházi egyházmegye püspöke fogja bemutatni.