Hirdetések

ÉVKÖZI 12. VASÁRNAP

(június 25.)

   1./ Ma:

  • Mezőkövesden a hagyományos Jézus Szíve búcsú előesti szentmiséjét Katona István püspök atya, a vasárnapi ünnepi szentmisét és a körmenetet pedig Beer Miklós a váci egyházmegye püspöke fogja végezni. A szentmisékre és az éjszakai virrasztásra mindenkit szeretettel várnak.
  • az egri Jézus Szíve plébánia templomának búcsúját Buda Péter szemináriumi rektor ezüstmisés vezetésével du. 5 órakor tartja, amely a Rozália temetőben litániával kezdődik, majd a körmenet után a szentmise a Maklári úti templomban fél 6-kor lesz.

   2./ Június 26-án, hétfőn

  • délelőtt viszik el a verbita nyári táborokra felajánlott (élelmiszer)adományokat,
  • este fél 8-kor pedig plébániánk képviselőtestülete tartja soron következő nyári összejövetelét, amelyre a testületi tagokat szeretettel hívjuk és várjuk.

   3./ Június 27-én, kedden

  • délután fél 5-kor az Érseki Látogató Központban „Szent királyunk fényes tüköre” címmel Szent László királyra való emlékezés lesz, amelyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak.
  • A Bazilika Jézus Szíve kápolnájában a Szent Mónika közösség délután 5 órakor tartja júniusi imaóráját.
  • Mezőkövesden az este 6 órakor kezdődő szentmisében tartják a Szent László napi templombúcsút.

   4./Csütörtökön, Szent Péter és Pál apostolok ünnepén az esti szentmisét a „Mária maraton” és a Művészetek Egyesülete egri programjának mintegy 200 résztvevőjének jelenlétében mutatjuk be.

   5./ A következő vasárnap (július 2-án)

  • A perselyadományainkkal az ún. „péterfillérekkel” a Szentatya karitatív tevékenységét fogjuk segíteni.
  • A szépasszonyvölgyi kápolna búcsúját a reggel 8 órai szentmise keretében tartjuk.

   6./ Szeretettel tájékoztatjuk a kedves testvéreket, hogy júliustól, az elsővasárnapi esti szentmisék után - havi rendszerességgel - „Kis zenés áhítat az Egri Bazilikában” címmel zenei sorozatot indítunk. Az első ilyen zenei áhítat – Szabó József Béla atya közreműködésével - a következő vasárnap (a Magnificat „születésnapján”) Szűz Mária Erzsébetnél történt látogatásának ünnepén lesz. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   7./ Plébániánknak a Mezőkövesd-Zsóriban lévő házának egyszerű szálláslehetőségét az idén is szeretnénk felkínálni egyházközségünk családjainak, lelkiségi mozgalmaknak, többgyermekes családoknak, vagy baráti társaságoknak térítés nélküli pihenésre.