Hirdetések

ÉVKÖZI 25. VASÁRNAP

(szeptember 23.)

   1./ Kedden du. 5 órakor a Verbita Imaközösség a Jézus Szíve kápolnában tartja imaóráját, amelyre szeretettel várja a velük együtt imádkozni szándékozókat.

   2./ Szeptember 29-én, szombaton, Szent Mihály, Gábor és Rafael főangyalok ünnepén a Bazilikában:

  • a káptalani imaóra és az egyházmegyei szentségimádási nap elmarad, mivel ezen a napon de. 10 órától az egyházmegyei karitász csoportjainak találkozója lesz. A délelőtti két órás előadás után Érsek atya 12 órakor mutatja be az ünnepi szentmisét. A találkozó fél 4-kor a Szent Erzsébet litániával ér véget.
  • Ezen a napon az egyházközség napját a Szent Imre Katolikus Általános Iskola Kossuth utcai épületében tartjuk meg, ahol lesz: szabadtéri főzés, "kíváljuk meg egymást azzal, amit sütöttünk-főztünk" vendéglátás, a plébániai közösségek életével való ismerkedés, valamint sok hasznos információ. A de. 9-től du. 2-ig tartó programra szeretettel várunk mindenkit!
  • Este pedig a bazilikában idén is megrendezzük a jubiláns házaspárok találkozóját. Az esti szentmisére és az azt követő agapéra szeretettel hívjuk és várjuk mindazokat, akik 5, 10, 15, 20...65, 70 éve kötöttek szentségi házasságot. Kérjük a jubilánsokat, hogy a sekrestyében vagy a plébánián mielőbb jelentkezzenek.

   3./ A következő vasárnap, szeptember 30-án a Bazilika Szent Mihály búcsúját az este fél 7-kor kezdődő szentmisében tartjuk. A szentmisét és a körmenetet Stefán Secka püspök úr, a szepesváraljai egyházmegye főpásztora fogja bemutatni és vezetni. Erre az ünnepi alkalomra szeretettel hívjuk a Bazilikát szerető és ide imádkozni járó Testvéreket.

   4./ Továbbra is kérjük a nem egyházi iskolába járó elsőáldozásra és bérmálkozásra készülőket, hogy szeptember 30-ig iratkozzanak be a templomi felkészítő hittanra, amely október közepétől szombatonként az elsőáldozóknak 9, a bérmálkozóknak 10 órakor lesz a Jézus Szíve kápolnában. A felnőtteknek a keresztségre, bérmálásra és áldozásra felkészítő ún. katekumenátus ugyancsak október közepén kezdődik, és szerda esténként a plébánia hittantermében lesz.

   5./ Ismételten hirdetjük, hogy a lelkipásztori szolgálatjobb megszervezése érdekében a Servita, a Felnémeti, a Felsőtárkányi és a Belvárosi Plébániák adminisztrációs (irodához kapcsolódó) ügyeinek intézése egy helyen, a Telekessy u. 6. szám alatt, a főplébánián lehetséges hétfőtől csütörtökig de. fél 9-fél 12 és du. 4-fél 6, pénteken pedig 12-15 óra között. Az egyszerűbb ügyek (pl szenmise szándék íratása, egyházi hozzájárulás befizetése) az egyes egyházközségek templomainak sekrestyéjében a szentmisék előtt vagy után is intézhetők.