Plébániánk képviselő-testülete

Az egyházmegyében 2014-ben választott képviselőtestületek 5 évre szóló megbízatása lejárt.
Eddigi munkájukat megköszönve életükre Isten bőséges áldását kívánjuk és kérjük!
Az új képviselőtestület megválasztásának folyamata lezárult, 2019. december 1-jén, advent első vasárnapján az este fél 7-es szentmisében volt az új képviselőtestület eskütétele.

Egyházközségünk képviselő-testületének hivatalból tagjai

Csizmadia István
Csizmadia István
plébános
Vízi János
Vízi János
káplán

Valkó Viktor
Valkó Viktor
igazgató

Egyházközségünk képviselőtestületének választott tagjai

Dr. Löffler Erzsébet
dr. Löffler Erzsébet
világi elnök
Szauer Mátyás
Szauer Mátyás
jegyző
Ferenczi Tamás
Ferenczi Tamás
templom gondnok
Béres Gyula
Béres Gyula
 
Bota Zoltánné
Bóta Zoltánné
 
Burgermeister Erzsébet
Burgermeister Erzsébet
Csabai Edina
Csabai Edina
 
Csabainé Hornyák Judit
Csabainé
Hornyák Judit
Dániel Gábor
Dániel Gábor
 
Denk László
Denk László
 
Fehér Balázs
Fehér Balázs
 
Gulyás Mónika
Gulyás Mónika
 
Hortobágyi Viktor
Hortobágyi Viktor
 
Horvátné Bartók Beáta
Horváthné
Bartók Beáta
Kelemen Dávid
Kelemen Dávid
 
Kelemen József
Kelemen József
 
Hideg Gabriella
Kelemenné
Hideg Gabriella
Kovács Ottóné
Kovács Ottóné
Dobos Eleonóra
dr. Lukács Tamás
dr. Lukács
Tamás
dr. Pajtókné dr. Tari Ilona
dr. Pajtókné
dr. Tari Ilona
Sinkovics Andrea
Sinkovics Andrea
 
Tóth Judit
Tóth JuditCsizmadia István       

Csizmadia István

Eger-Belvárosi Főplébánia plébánosa

 • Született: Kisvárda, 1956.március 01.
 • Pappá szentelték: 1981. június 20.;
 • Életút:
  1981-84. Rakamaz, káplán
  1984-86. Nyíregyháza, káplán
  1986-88. Eger-Főplébánia káplán
  1988-90. Róma, ösztöndíjas
  1990-től Eger, Hittudományi Főiskola, teológiai tanár
  1990-99. érseki Papnevelő Intézet, spirituális
  1999-2000. Eger-Jézus Szíve, káplán
  2000-2008. szemináriumi rektor (teológiai tanár)
  2008.08.01- 2011.08.01. Mezőkövesd, I. plébános
  2011. 08. 01-től Eger-Belvárosi Főplébánia plébános
 • Címek:
  1994- érseki tanácsos
  2000- pápai prelátus
  2001- c. prépost


Vízi János

Vízi János

Eger-Belvárosi Főplébánia káplánja

 • Született: Kunhegyes, 1985. 10. 01.
 • Pappá szentelték: 2014. 07. 26.
 • Életút:
  2014-2015. Róma, tanulmányi szabadság
  2015-2019. Mezőkövesd II., káplán
  2019.08.01-től Eger Belváros Főplébánia, káplán


Valkó Viktor     

Valkó Viktor

Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda igazgatójadr. Löffler Erzséber     

dr. Löffler Erzséber

világi elnők

Születésemtől kezdve vagyok a főplébánia híve, itt kereszteltek meg, itt voltam elsőáldozó, ide jártam hittanra és itt is bérmálkoztam. Szakképzettségem szerint középiskolai tanár vagyok, de soha nem dolgoztam tanárként, az első munkahelyem a Dobó István Vármúzeum volt, így lettem muzeológus, most pedig több mint 20 éve vagyok az Egri Főegyházmegye (később Érseki Vagyonkezelő Központ) közgyűjteményeinek igazgatója. Elkötelezett katolikus keresztényként igyekszem ellátni a feladataimat, és úgy tapasztalom, hogy minden munka lehetőséget ad arra, hogy segítségével tanúságot tegyünk hitünkről és így hirdessük az Evangélium örömhírét. Az Úr Jézus különleges ajándékának tartom, hogy a jelenlegi munkám különösképpen is alkalmas erre.


Szauer Mátyás     

Szauer Mátyás

jegyző

1967-ben születtem Budapesten és ott éltem 14 éves koromig. A győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban érettségiztem, 1991-ben szereztem erdőmérnöki diplomát Sopronban. Ott ismerkedtem meg feleségemmel, 1992-ben házasodtunk össze, azóta Egerben élünk, s bár egyikünk sem innen származik, nagyon megszerettük és szívesen maradnánk ebben a városban. Három gyermekünk van: Marcell egyetemista, András fiunk, Anna lányunk gimnazista.
Fakereskedelemmel, mozdonydekorációval és vasútmodell kiadással foglalkozom. Feleségem, Timea saját házunkban egy családi napközit működtet 2-4 éves gyermekek részére - immár tíz éve. Közel 25 éve lakunk a Belvárosi Főplébánia területén és járunk a Bazilikába, gyermekeink itt voltak elsőáldozók, fianink itt bérmálkoztak. Bő tíz éve indítottuk el ismeretségi körünkben a "Szállást keres a Szent Család"-ot. A MÉCS családközösség életében és tevékenységében is részt veszünk.
Az előző két ciklusban a képviselőtestület jegyzője voltam. Most a megújult testület újraválasztott. Szeretném ezt a bizalmat meghálálni, azért dolgozni, hogy az egyházközség a bazilika felújítása alatt és után is valódi közösség legyen, és azon munkálkodni, hogy az Isten házát (és környékét) legalább olyan állapotban hagyjuk a következő nemzedékre, ahogy mi kaptuk.


Horvátné Bartók Beáta      

Horváthné Bartók Beáta

Végzettségeimet tekintve hegedű-, magánének-, szolfézs-, ének-zene, és magyartanár; valamint újságíró - szerkesztő vagyok. A Szent István Rádióban zenei szerkesztőként tevékenykedek, valamint a Szerzetesek félórája című műsort szerkesztem. Emellett az Egri Szimfonikus Zenekarnak idén huszonnégy éve már, hogy tagja vagyok,hegedűsként. Két kislányom van, akik a Szent Imre Katolikus Általános Iskolába járnak.


Kelemen József     

Kelemen József

Nős vagyok, feleségem tanítónő, mindketten nyugdíjasok vagyunk, egy gyermekünk és egy unokánk van.
Gyöngyösön érettségiztem 1972-ben, majd ugyanitt a Kertészeti Egyetem Kertészeti és Agronómiai Karon szereztem üzemmérnöki diplomát. 1992-ben elvégeztem a Kölcsey Ferenc Újságíró Akadémiát Szolnokon, ezt követően pedig az ELTE Szociológiai Intézetében szociológus, terület és településfejlesztő oklevelet kaptam.
1980-tól 1990-ig a Magyar Honvédségnél kinevezett polgári alkalmazottként gazdasági osztályvezető, parancsnok-hadtáphelyettes voltam. Ezt követően Feldebrőn 14 évig a község polgármestere, majd 10 évig vállalkozóként a Tarna Menti Kistérség vidékfejlesztési menedzsere, lapkiadó és szerkesztő. Ezen időszak alatt több helyi lapot írtam és szerkesztettem valamint megjelent 15 önálló könyvecském. A nyugdíjazás előtti három évet Egerben a Magyar Államkincstárnál az Észak-magyarországi Operatív Program pályázatainak ellenőrzésével töltöttem.
Az 1990-es évektől Feldebrőn több cikluson át voltam a Római Katolikus Egyház képviselőtestületének tagja. Nagy megtiszteltetés és öröm számomra, hogy 2019. december elsejétől Eger Belvárosi Főplébánia egyházközségi képviselőtestület tagjává választottak.
A jövőben is törekszem a példamutató keresztény életre és igyekszem a főplébánia képviselőtestületének hasznos tagja lenni, időmhöz, lehetőségeimhez képest Isten ügyét szolgálni.