Plébániánk képviselő-testülete

Egyházközségünk képviselő-testületének hivatalból tagjai:

Csizmadia István
Csizmadia István
plébános
Czibere Zsolt
Czibere Zsolt
káplán

Valkó Viktor
Valkó Viktor
igazgató

Egyházközségünk képviselőtestületének választott tagjai:

Dr. Löffler Erzsébet
dr. Löffler Erzsébet
világi elnök
Szauer Mátyás
Szauer Mátyás
jegyző
Dániel Gábor
Dániel Gábor
gazdasági felügyelő
Kelemen László
Kelemen László
gazdasági felügyelő
Ferenczi Tamás
Ferenczi Tamás
templom gondnok
Burgermeister Erzsébet
Burgermeister Erzsébet
Csabai Edina
Csabai Edina
 
Csabainé Hornyák Judit
Csabainé
Hornyák Judit
Denk László
Denk László
Fehér Balázs
Fehér Balázs

dr. Galló Anikó
Gulyás Mónika
Gulyás Mónika
Hideg Gabriella
Hideg Gabriella
 
Hortobágyi Viktor
Hortobágyi Viktor
 
Juhász Katalin
Juhász Katalin
 
Juhászné Törőcsik Gitka
Juhászné
Törőcsik Gitka
Kóródi Tibor
Kóródi Tibor
 
Kovács Ottóné
Kovács Ottóné
Dobos Eleonóra
dr. Lukács Tamás
dr. Lukács
Tamás
dr. Pajtókné dr. Tari Ilona
dr. Pajtókné
dr. Tari Ilona
Sinkovics Andrea
Sinkovics Andrea
 
Tüske István
Tüske István
 Csizmadia István       

Csizmadia István

Eger-Belvárosi Főplébánia plébánosa

 • Született: Kisvárda, 1956.március 01.
 • Pappá szentelték: 1981. június 20.;
 • Életút:
  1981-84. Rakamaz, káplán
  1984-86. Nyíregyháza, káplán
  1986-88. Eger-Főplébánia káplán
  1988-90. Róma, ösztöndíjas
  1990-től Eger, Hittudományi Főiskola, teológiai tanár
  1990-99. érseki Papnevelő Intézet, spirituális
  1999-2000. Eger-Jézus Szíve, káplán
  2000-2008. szemináriumi rektor (teológiai tanár)
  2008.08.01- 2011.08.01. Mezőkövesd, I. plébános
  2011. 08. 01-től Eger-Belvárosi Főplébánia plébános
 • Címek:
  1994- érseki tanácsos
  2000- pápai prelátus
  2001- c. prépost


Czibere Zsolt     

Czibere Zsolt

Eger-Belvárosi Főplébánia káplánja

 • Született: Avasfelsőfalu, 1977.04.02.
 • Pappá szentelték: 2012.06.23.
 • Életút:
  2012-2014. Gyöngyös-Felsőváros, káplán
  2014-08.01-től Eger, Főplébánia, káplán


Valkó Viktor     

Valkó Viktor

Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda igazgatójadr. Löffler Erzséber     

dr. Löffler Erzséber

világi elnők

Születésemtől kezdve vagyok a főplébánia híve, itt kereszteltek meg, itt voltam elsőáldozó, ide jártam hittanra és itt is bérmálkoztam. Szakképzettségem szerint középiskolai tanár vagyok, de soha nem dolgoztam tanárként, az első munkahelyem a Dobó István Vármúzeum volt, így lettem muzeológus, most pedig több mint 20 éve vagyok az Egri Főegyházmegye (később Érseki Vagyonkezelő Központ) közgyűjteményeinek igazgatója. Elkötelezett katolikus keresztényként igyekszem ellátni a feladataimat, és úgy tapasztalom, hogy minden munka lehetőséget ad arra, hogy segítségével tanúságot tegyünk hitünkről és így hirdessük az Evangélium örömhírét. Az Úr Jézus különleges ajándékának tartom, hogy a jelenlegi munkám különösképpen is alkalmas erre.


Szauer Mátyás     

Szauer Mátyás

jegyző

1967-ben születtem Budapesten és ott éltem 14 éves koromig. A győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban érettségiztem, 1991-ben szereztem erdőmérnöki diplomát Sopronban. Ott ismerkedtem meg feleségemmel, 1992-ben házasodtunk össze, azóta Egerben élünk, s bár egyikünk sem innen származik, nagyon megszerettük és szívesen maradnánk ebben a városban. Három gyermekünk van: egy gimnazista fiunk, Marcell és egy általános iskolás fiunk, András és lányunk, Anna.
Fakereskedelemmel, mozdonydekorációval és vasútmodell kiadással foglalkozom. Feleségem, Timea saját házunkban egy családi napközit működtet 2-4 éves gyermekek részére - immár öt éve. Tizennyolc éve lakunk a Belvárosi Főplébánia területén és járunk a Bazilikába, gyermekeink itt voltak elsőáldozók, nagyobbik fiunk már itt bérmálkozott. Nyolc éve indítottuk el ismeretségi körünkben a "Szállást keres a Szent Család"-ot. A MÉCS családközösség életében és tevékenységében is részt veszünk.
Az előző ciklusban a képviselőtestület jegyzője voltam. Most a megújult és megfiatalodott testület újraválasztott. Szeretném ezt a bizalmat meghálálni, azért dolgozni, hogy az egyházközség valódi közösség legyen, és azon munkálkodni, hogy az Isten házát (és környékét) legalább olyan állapotban hagyjuk a következő nemzedékre, ahogy mi kaptuk.


Dániel Gábor     

Dániel Gábor

gazdasági felügyelő

1966-ban születtem Székesfehérváron, 1999-ben költöztem Egerbe, amikor megnősültem. Feleségem gyógyszerész, gyakorló katolikus, 3 gyermekünk van. Egy mezőkövesdi cégnél dolgozom, a beszerzésért, értékesítésért vagyok felelős.
Felnőttként, 2001. húsvétján keresztelkedtem, járultam szentáldozáshoz és bérmálkoztam, 2009-től vagyok tagja a Belvárosi Főplébánia egyházközségi képviselőtestületének.


Kelemen László     

Kelemen László

gazdasági felügyelő

1954.05.25-én születtem Egerben. A Bazilikában kereszteltek és később itt vettem fel a bérmálás szentségét is. Általános és középiskolai tanulmányaimat Egerben végeztem, majd a miskolci Műszaki Egyetemen szereztem gépészmérnöki diplomát. Jelenleg a ZF Hungária Kft.-nél dolgozom informatikai vezetőként. 1980-ban kötöttem szentségi házasságot. Feleségemmel két fiúgyermeket neveltünk fel. Mindketten szentségi házasságban élnek.
Családunk hitélete sok szállal kapcsolódik a Bazilikához. Feleségem pedagógusként több éven át szolgált a Bazilika Liturgikus Énekkarában, és a Belvárosi Plébánia képviselőtestületében. Gyermekeink ministráltak és az Ifjúsági Hittancsoport tagjaiként lelkigyakorlatok résztvevői, szervezői voltak.
Családommal átéltük a szívből mondott ima erejét, a Jó Isten gondviselő szeretetét. Fontosnak tartom, hogy ismerjem, éljem Isten Igéjét, és másokkal is megosszam az Evangélium örömhírét. Arra törekszem, hogy minden nap növekedjem az erényekben az ima és a szentségek által. A képviselőtestület tagjaként Isten Országának építését szolgálom.


Csabainé Hornyák Judit     

Csabainé Hornyák Judit


1986-ban születtem Egerben. Gyermekkoromban a Jézus Szíve plébániához tartoztam, majd miután megismertem a férjemet, hozzá csatlakozva a Bazilika ifjúsági csoportjának lettem a tagja 2002-ben. 2010-ben házasodtunk össze, azóta két kislányunk született. Az ELTÉ-n szereztem pedagógia és történelem tanári diplomát. A Szent Orsolya Kollégiumban, majd a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium kollégiumában dolgoztam nevelőtanárként. Jelenleg gyesen vagyok a kisebbik lányunkkal.
A kezdetektől tagja vagyok a Bazilika Ifjúsági Ének- és Zenekarának és 2013 óta a Bazilika honlapját szerkesztem.


dr.Galló Anikó     

dr. Galló Anikó


1946. augusztus 9-én születtem Gyulajon. 1952-től élek Egerben. Nyugdíjas jogász vagyok.


Juhász Katalin     

Juhász Katalin


Juhász Katalin vagyok, jelenleg a Szent Orsolya Iskolaközpont Kollégiumának nevelőtanára. Eger város lakója vagyok, ez szülővárosom, és tanulmányaimat is itt végeztem. Érettségit a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnáziumban szereztem, majd az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán rajz tanári, vizuális művészeti szakon haladtam tovább. A bazilika ifjúsági közösségébe megközelítőleg 13 éve kerültem, és Isten kegyelméből az Egri Főplébánia Ifjúsági Ének- és Zenekarának is tagja vagyok megalakulása óta.
"Kész a szívem Istenem arra, hogy énekeljek és zengedezzek." /Zsolt. 108,2


Juhászné Törőcsik Gitka     

Juhászné Törőcsik Gitka


Óvodapedagógus vagyok, 2011 óta élek Egerben, de már az ezt megelőző években is ide jártam közösségbe. Férjemmel együtt tagja vagyok a belvárosi Főplébánia fiatal felnőtt csoportjának és a Bazilika Ifjúsági Ének- és Zenekarának. Igyekszem aktívan segíteni az egyházközösségben adódó programokban, feladatokban.


Sinkovics Andrea     

Sinkovics Andrea


A Szent István Rádió szerkesztő – riportereként egyházi és közéleti témájú interjúkat készítek 2003 óta. A Debreceni Egyetemen 2002-ben történelem tanári, 2003-ban művelődési - és felnőttképzési menedzser szakon diplomáztam. 2008-ban pedig az Eszterházy Károly Főiskolán közgazdászként végeztem. Munkám mellett a Nemzeti Újságíró Tanodában újságíró képesítést szereztem. Gyakorló katolikus családban nevelkedtem. Gyermek - és ifjúkoromban az egri Bazilika hittancsoportjába jártam. Jelenleg is a Főplébánia egyházközségéhez tartozom.