Verbita Missziós Imaközösség

"Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige." (Jn 1,1)

Az Isteni Ige Társasága (verbiták) egy nemzetközi katolikus missziós szerzetesrend, melyet Janssen Szent ArnoldJanssen Szent Arnold 1875 szeptember 8-án alapított a hollandiai Steylben, nem messze a német határtól.
A Verbiták egyik legnagyobb gazdagsága a nemzetköziség. Az egyes közösségekben együtt élnek a különböző országokból és kultúrákból származó missziós szerzetesek (papok és testvérek), tanúságot téve arról, hogy a testvéri együttélésnek nem akadánya a különbözőség, éppen ellenkezőleg, gazdaggá, sokszínűvé teszi életüket és a világegyház életét.

Isteni Ige Társasága (verbiták, SVD)
Szentlélek Szolgálói Missziós nővérek (SSpS)
Verbita Baráti Kör, Missziós Imaközösség
Ifjúsági Világ Missziósok

Janssen Szent Arnold

Missziós rózsafüzér

A missziós rózsafüzér végzésekor a tizedek alatt egy-egy földrész missziójáért is imádkozunk. A kontinenseket a különböző színű tizedek jelképezik a rózsafüzéren, eszünkbe juttatva azokat a területeket, ahol az egyház az evangelizáció küldetését teljesíti.
  1. Sárga – a felkelő nap, Ázsia jelképe. Titok: Jézus, aki értünk emberré lett.
  2. Kék – az Ausztráliát és Óceánia szigetvilágát körülölelő óceánt szimbolizálja. Titok: Jézus, aki az alázatos szívűeknek megjelent.
  3. Fehér – Európát jelképezi, ahol a Szentatya székhelye van. Titok: Jézus, aki a misszionáriusi hivatást megalapította.
  4. Piros – a hit tüzét jelképezi, amellyel a misszionáriusok elindultak Amerikába. Titok: Jézus, aki példát adott nekünk a szolgálatra.
  5. Zöld – az afrikai esőerdők és szavannák jelképe. Titok: Jézus, aki misszióba küldte a tanítványait.